Yükleniyor...

27'DE 27 YAPMIŞLARDI

Federasyon sezonu oynanmamış saydı!

27 Mart 2020 Cum 22:41 9383

Bu sezon ilk kez mücadele ettikleri ligde 27'de 27 yaparak matematiksel olarak lig yükselmeyi garantileyen yarı profesyonel İngiliz ekibi Jersey Bulls, İngiltere Futbol Federasyonu'nun sezonu iptal edip oynanmamış sayma kararı sonrası hayal kırıklığına uğradı. İptal kararının etkilediği bir başka kulüp ise hukuk yoluna gideceğini açıkladı.

 

İngiltere’de yarı profesyonel olarak oynanan Combined Counties Division One’da (Kombine İlçeler 1. Ligi) çıktığı 27 maçın hepsini kazanan ve Combined Counties Premier League’e yükselmeyi garantileyen Jersey Bulls, İngiltere Futbol Federasyonu’nun (The FA) ligleri iptal etme kararının hayal kırıklığını yaşıyor.

 

The FA, corona virüsü sebebiyle yarı profesyonel en üst seviye üç lig olan National League, National League North ve National League South dışında daha alt seviyede kalan bütün ligleri iptal edip oynanmamış sayarken bu karar ülke genelinde büyük bir öfke doğurdu.

 

Bu hissi yaşayan kulüplerden biri olan ve çıktığı 27 maçın hepsini kazanarak lig yükselmeye hak kazanan Bulls, bu hakkı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşarken bir açıklama yayınladı.

 

‘Emeğimizi dikkate almama kararı…’

 

“Elbette, The FA’in ligi oynanmamış saymama ve sekiz aylık emeğimizi, rekor kırdığımız ilk sezonumuzu dikkate almama kararı bizi hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerinin yer aldığı açıklama şöyle devam etti:

 

“Oyuncularımızın, yönetimimizin ve kulüp üyelerimizin sergiledikleri muazzam efordan ötürü olağanüstü gururluyuz. Ve taraftarlarımıza da göstermiş oldukları karşı konulmaz destekten ötürü teşekkür ediyoruz.”

 

Tepkiler büyük!

 

The FA’in vermiş olduğu karar büyük bir tepki çekerken bu karardan etkilenen başka bir kulüp olan South Shields da harekete geçme kararı aldı. Northern Premier League’de 12 puan farkla lider konumdaki Shields’da başkan yüz üstü bırakıldıklarını ifade etti ve hukuk yoluna başvuracaklarını belirtti.

 

Bilindiği üzere Premier League’de 30 sene sonra ilk şampiyonluğuna oldukça yaklaşan Liverpool’da da taraftarlar ligle ilgili önümüzdeki dönemde alınması beklenen kararı endişe ve heyecanla bekliyor.

 

En Son Haberler Tümü

EuroLeague

Ziraat Türkiye Kupası

Şampiyonluk 1 sayıyla kaçtı

Ziraat Türkiye Kupası

Kanarya ağır yaralı

Rams Park'ta rekorların gecesi

Üst üste 2. kez şampiyon

Tarihhi çöküş

Başakşehir'in Avrupa inadı sürüyor

Süper Lig'in eski ekibi Amatör Lig'e düştü

İtalyan basının iddiası!

3 puan 2 golle

Kritik eşikteki Konyaspor'a büyük darbe

Süper Lig'e veda etti

Kötü seri son buldu

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.