Yükleniyor...

Savaşın gölgesinde Formula 1

Orta Doğu rotası değişti!

02 Mart 2026 Pzt 13:01

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'in İran'a yönelik saldırısı, dünya genelinde birçok spor dalını ve ligi derinden etkiledi. Motor sporlarının zirvesi Formula 1 de krizden payını alan organizasyonların başında geliyor.

 

Formula 1 resmi lastik üreticisi Pirelli, bu hafta sonu Bahreyn'de gerçekleştirmeyi planladığı test sürüşlerini, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin ardından iptal etmek zorunda kaldı.

 

Avustralya Grand Prix'i öncesi rota krizi

 

Formula 1'de sezon bu hafta sonu yapılacak olan Avustralya Grand Prix'i ile start alacak. Ancak savaş, takımların lojistik planlarını altüst etti. Özellikle Avrupa merkezli takımlar, Avustralya'ya ulaşmak için kullandıkları Orta Doğu uçuş rotasını güvenlik gerekçesiyle terk ederek yeni ve daha uzun rotalar belirlemek zorunda kaldı.

 

Takvimde erteleme sinyalleri

 

Sezonun ikinci ve üçüncü yarışları Çin ve Japonya'da koşulacak. Bu yarışların ardından takvimde yer alan Bahreyn Grand Prix'i ve Suudi Arabistan Grand Prix'i ise büyük bir belirsizlikle karşı karşıya. Bölgedeki savaşın uzaması durumunda, bu iki yarışın takvimde daha ileri bir tarihe erteleneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

En Son Haberler Tümü

Galatasaray çeyrek finalde

Fırtına çeyrek finalde!

Süper Lig'de Avrupa ayarı

Malta'yı 3 golle geçtik!

Beşiktaş 123 yaşında

Başarıdan krize

Arda Turan'ın talebine olumsuz yanıt

Aston Martin'de Honda motoru krizi

Alperen Şengün başkentte devleşti

Okan Buruk’tan Koopmeiners’e doğrudan telefon

Fenerbahçe'ye bir şok da Semedo'dan!

Cenk Özkacar'dan samimi açıklamalar

Savaşın gölgesinde Formula 1

Beşiktaş'ta Emmanuel Agbadou rüzgarı

Manchester United'da Michael Carrick fırtınası

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.