2026 Dünya Kupası bilet fiyatlarındaki aşırı artış ve satış stratejileri, taraftar gruplarını ayağa kaldırdı. FSE, FIFA’yı AB tüketici hukukunu ihlal etmekle suçluyor.
ABD, Kanada ve Meksika’nın ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası öncesi bilet krizi büyüyor. Football Supporters Europe (FSE), FIFA’nın bilet satışlarında tekel konumunu kullanarak taraftarlara kabul edilemez şartlar dayattığını açıkladı.
"Reklam var, bilet yok!"
FSE’den yapılan açıklamada, grup aşaması için reklamı yapılan 60 dolarlık en ucuz biletlerin (4. kategori) sembolik sayıda olduğu ve genel satış başlamadan tükendiği belirtildi. Kurum, bu durumu "mevcut olmayan bir fiyatın reklamını yapmak" olarak tanımlayarak, AB tüketici hukuku uyarınca yasa dışı bir aldatmaca olduğunu vurguladı.
Final bileti el yakıyor: 2022’nin 7 katı!
Bilet fiyatlarındaki uçurum, özellikle final maçında gün yüzüne çıkıyor:
2026 finali en ucuz bilet: 4 bin 185 Dolar
2022 finali karşılaştırması: Yeni fiyatlar, Katar'daki finalin en ucuz biletinden 7 kat daha pahalı.
EURO 2024 kıyaslaması: UEFA EURO 2024 finalinde en ucuz biletler yaklaşık 100 dolar seviyesindeydi.
Taraftar grupları, "hayatta bir kez yaşanacak bu deneyim" için adil ve şeffaf erişim şartı çağrısında bulunuyor.