Sezonun ilk 19 haftasında Konyaspor'un hücum hattındaki en büyük kozu olan Umut Nayir, çıktığı tüm maçlara ilk 11'de başlayarak 1671 dakika sahada kaldı. bu süreçte rakip fileleri 8 kez havalandırarak kariyerinin verimli dönemlerinden birini geçirdi. ancak devre arası transfer döneminde Trabzonspor’a imza atan deneyimli forvet, bordo-mavili ekipte istediği süreleri bulamadı.
Trabzonspor formasıyla golle tanışamadı
Umut Nayir, Trabzonspor kariyerine ligin 20. haftasındaki Antalyaspor maçıyla adım attı. bordo-mavili formayla geçtiğimiz 10 haftalık süreçte toplamda sadece 178 dakika şans bulabilen Umut, henüz gol sevinci yaşayamadı. golcü oyuncu, bu dönemdeki tek skor katkısını Samsunspor maçında yaptığı asistle gerçekleştirdi.
Onuachu’nun yokluğunda bile beklenen şansı bulamadı
Trabzonspor’un gol yollarındaki en büyük silahı olan ve 22 golle gol krallığı yarışında zirvede yer alan Paul Onuachu’nun sakatlığı, Umut Nayir için bir fırsat olarak görülüyordu. ancak teknik heyet, son oynanan Corendon Alanyaspor mücadelesinde de milli oyuncuyu ilk 11’de tercih etmedi.
Umut Nayir’in Trabzonspor maç trafiği
İlk 11 başladığı maçlar: Sadece 1 (ikas Eyüpspor maçı - 45 dakika)
En az süre aldığı maç: Galatasaray (2 dakika)
En fazla süre aldığı maç: ikas Eyüpspor (45 dakika)
Kadroda olup oynamadığı maç: Mısırlı.com.tr Fatih Karagümrük
Skor katkısı ve gelecek beklentisi
Konyaspor’da maç başına gol ortalamasıyla dikkat çeken 32 yaşındaki forvetin, ligin kalan bölümünde Onuachu’nun eksikliğinde daha fazla sorumluluk alıp almayacağı merak konusu. Trabzonspor taraftarı, Umut Nayir’in o eski skorer günlerine dönmesini ve takıma kritik puanlar kazandırmasını bekliyor.