Beşiktaş'ın yeni transferi Ümit Akdağ, siyah-beyazlı kulübün YouTube kanalına yaptığı açıklamalarda kariyer hedefleri, oyun tarzı ve geçmiş deneyimleri hakkında konuştu. Romanya’dan milli davet aldığını ancak teşekkür ederek geri çevirdiğini belirten Ümit, temel hedefinin A Milli Takım forması giymek olduğunu ve Beşiktaş'a transfer olarak bu hedefe yaklaştığını ifade etti.
Saha içindeki kimliğini ve oyun tarzını değerlendiren genç futbolcu, önceliğinin her zaman defans yapmak ve gol yememek olduğunu vurguladı. Kendisini hücuma katkı sağlayan bir savunma oyuncusu olarak gördüğünü dile getiren Ümit Akdağ, öne paslar atmak ve topla çıkışlar yapmanın özellik especies arasında yer aldığını, ofansif bir stoper olarak hücuma katkı vermekten mutluluk duyduğunu belirtti.
Göztepe’de yaşadığı şampiyonluğun kariyeri açısından bir başlangıç niteliğinde olduğunu belirten siyah-beyazlı oyuncu, ilk sezonunda şampiyonluk oynamanın keyifli ve güzel bir tecrübe olduğunu söyledi. Süper Lig'de kendini kanıtlamanın ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Ümit, Beşiktaş transferinin de bu sürecin bir devamı olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Romanya’da doğduğunu ve futbola Steaua’da başladığını anlatan Ümit Akdağ, ablalarının üniversite eğitimi nedeniyle taşındıkları İngiltere'de Chelsea tarafından denemeye alındığını ve iki sene orada oynadığını aktardı. Teknik kapasitesini İngiltere'de geliştirdiğini, küçük yaşlarda on numara ve ofansif pozisyonlarda oynadıktan sonra altı numaraya geçtiğini belirten oyuncu, Londra’da antrenmanlara tek başına gidip gelmesi sayesinde erkenden olgunlaştığını ifade etti.
Türkiye'deki en güzel atmosferin Tüpraş Stadyumu'nda olduğunu vurgulayan Ümit, daha önce burada oynadığı maçlardaki atmosferden çok etkilendiğini ve bu statta forma giyeceği için heyecanlı olduğunu dile getirdi. Transfer netleştiğinde ablasını aradığını ve ablasının çok duygulanıp mutlu olduğunu belirten genç futbolcu, yeni hocasından yeni şeyler öğrenerek formunu üstüne koymak, takıma hemen adapte olmak ve birlikte birçok kupa kazanmak istediğini sözlerine ekledi.