Yükleniyor...

AYDA '300 EURO'YA OYNUYOR

''Para harcamıyor tesislerde kalıyor''

13 Temmuz 2020 Pzt 16:33 10289

Süper Lig'de yıllardır çılgın ücretler alan futbolcuların haberleri yapıldı. Ancak bu kez durum çok farklı. Sizce ligimizde ayda 300 euro yani hemen hemen asgari ücret karşılığında oynayan yabancı bir futbolcu var mıdır? Bugün bir Süper Lig kulübünün teknik direktörü tam da bu sorunun cevabını bir radyo yayınında açıkladı.

 

Süper Lig'de ödenen bonservisler ve futbolcularla yapılan çılgın sözleşmeler haber yapıldı. Bu kez bunun tam tersini yapıyoruz ve sizi Yeni Malatyasporlu Youssouf Ndayishimiye ile tanıştırıyoruz.

 

Ocak ayı transfer döneminde sürpriz bir şekilde Burundi Ligi'nden alınan 21 yaşındaki oyuncu, Yeni Malatyaspor kadrosunda alternatif isimlerden biri olarak görülüyor. Şu ana kadar 5 Süper Lig maçında forma giyen oyuncu orta sahada mücadele ederken 109 dakika süre alabildi. Ancak buna rağmen 1 gol atıp 2 de asist yapma başarısı gösterdi. Ndayishimiye attığı tek golü Fenerbahçe'ye karşı atarken aynı maçta 1 de asist yaptı.

 

Süper Lig'de oynayan ve en az kazanan yabancı futbolcu

 

İsmini telaffuz etmenin en zor olduğu futbolculardan biri olan Burundili Ndayishimiye'ye takım arkadaşları 'Yusuf' diye hitap ediyor. Afrika'dan Süper Lig'e transfer olan 21 yaşındaki oyuncunun hikayesini değerli kılan ise Türkiye'nin en üst liginde aylık 300 euroya oynaması.

 

Yeni Malatya Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Lig Radyo'ya bağlandığı yayında "Youssouf Ndayishimiye, ayda 300 Euro’ya oynuyor" ifadelerini kullandı.

 

Asgari ücretle geçiniyor

 

300 euro Türkiye'deki döviz kuruyla yaklaşık bir asgari ücretlinin kazancına denk geliyor. Takım arkadaşlarının 'Yusuf' diye hitap ettiği Ndayishimiye'nin yemeğini tesislerde yediği ve yine tesislerde kalarak geçimini sağladığı belirtildi.

 

En Son Haberler Tümü

Affedildi

Milli takım kampını terk etti

Transferde karar verildi

Beşiktaş

Galatasaray

Görüşmeler başlıyor

Euro 2024

Fenerbahçe

Flaş iddia

İtalya'dan teklif geldi

Menajeri İstanbul'a çağrıldı

Galatasaray

Fenerbahçe

Kupa sahibini buldu

Süper Lig'de asist krallığı!

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.