Yükleniyor...

BARCELONA'NIN NEYMAR PLANI

17. madde

23 Mart 2020 Pzt 14:07 9341

Katalan kulübü, 222 milyon Euro'luk serbest kalma bedeliyle Paris Saint-Germain'e katılan Neymar'ı tekrar İspanya'ya getirmeyi denemiş ancak bu girişimlerinden sonuç alamamıştı.

 

Yıldız oyuncunun transferinden vazgeçmeyen Barcelona, bu kez farklı bir strateji uyguluyor.

 

ESPN'in yer alan habere göre, Barça, Neymar'ı FIFA'nın transfer mevzuatındaki 17. maddede belirtilen koşullar üzerinden kadrosuna katmayı deneyecek.

 

17. MADDE NE DİYOR?

 

Mevzuattakş 17. maddeye göre 28 yaşından önce sözleşme imzalamış bir futbolcu, kontratındaki üç yılı tamamladıktan sonra belli bir ücret karşılığında kontratını feshedebilme hakkına sahip.

 

Kontrat iptalini düzenleyen bu madde, Avrupa Komisyonu'nun sporcuların seyahat ve çalışma özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle kurumu tüm transfer aktivitelerini yasaklamakla tehdit etmesiyle ortaya çıktı.

 

ÖRNEK KARAR

 

Kulüpler tarafından çok kullanılmayın bu maddeden ilk yararlanan futbolcu İskoç Andy Webster oldu. Hearts forması giyen Webster, 2006 yılında kontratının bitimine bir yıl kala dönemin Premier Lig ekibi Wigan Athletic'e transfer oldu. Sonrasında mahkemelere uzanan sürecin ardından CAS, Webster'ın Hearts'a sadece 150 bin Pound ödemesine hükmetti.

En Son Haberler Tümü

Beşiktaş

Galatasaray

Görüşmeler başlıyor

Euro 2024

Fenerbahçe

Flaş iddia

İtalya'dan teklif geldi

Menajeri İstanbul'a çağrıldı

Galatasaray

Fenerbahçe

Kupa sahibini buldu

Süper Lig'de asist krallığı!

Menajerine talimat verdi

Devlerle transfer yarışı

Resmi açıklama geldi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.