Yükleniyor...

'Evime gidiyorum'

Hakan Çalhanoğlu tarihe geçecek

18 Mayıs 2023 Prş 10:30 9276

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Inter adını finale yazdırırken, Hakan Çalhanoğlu da tarihe geçmeye yaklaştı. Milli futbolcumuz 10 Haziran'da İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde Inter ile kupayı kazanması durumunda Zenit ile Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Fatih Tekke'nin ardından yabancı bir takımla kupa kazanan ikinci Türk futbolcu olacak.

 

Inter ile bu sezon başarılı bir performans gösteren Hakan takımının Milan'ı 2-0 yendiği yarı final ilk maçında iyi futbolunu Edin Dzeko'nun attığı golün pasını vererek süslemişti. Rövanşta da 90 dakika oynayan milli futbolcu galibiyet golünü atan Lautaro Martinez'in ardından Inter'in en etkili ikinci oyuncusu oldu. Maçta 45 pasın 40'ını doğru kullanan, yüzde 89 pas isabeti yakalayan Hakan 2 kilit pasın yanı sıra 2 de başarılı çalıma imza attı ve girdiği 12 ikili mücadelenin 9'unu kazandı.

 

29 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon Inter'de oynadığı 10 Şampiyonlar Ligi maçında 1 gol ve 2 asist üretti. Hakan 4 Ekim'de İtalya'da Barcelona'yı 1-0 yendikleri maçta Inter'in tek golünü atmıştı.

 

Milan'ı eledikleri maçtan sonra konuşan Inter'in Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu. "2 ay önce bunun için 'bir rüya' diyordum. Simdi benim evimde (Türkiye'de) final oynayacağız. Orada olmak bir hayal. Teknik heyeti, takım arkadaşlarımı, taraftarları tebrik ediyorum. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Şampiyonlar Ligi'nde bu zafere ihtiyaçları olduğunu dile getiren milli futbolcu, "Bugün rahatım ve mutluyum. Rakibimizi göreceğiz" dedi.

 

Hakan Çalhanoğlu, Instagram hesabından Inter formalı elinde Türk bayrağı ve fonda Galata Kulesi bulunan bir görsel de paylaşarak, "Evime geliyorum" yazdı.

En Son Haberler Tümü

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.