Yükleniyor...

FIFA'DAN 'VAR' KARARI

Ofsayt tartışmaları sona eriyor

19 Mart 2021 Cum 08:28 12788

Sadece Türkiye'de değil başta İngiltere Premier Lig olmak üzere birçok ligde VAR kararları tartışmalara neden oluyor. Özellikle çizilen ofsayt çizgilerinin hatalı olduğunu savunan kulüpler, hataların giderilmesini istiyor. Bu konuda radikal kararlar almak isteyen FIFA, yapay zeka ile ofsayt çizgilerini çekerek tartışmalara son noktayı koymayı planlıyor.

 

Son aşamaya gelindi

 

Daily Mail'in haberine göre, FIFA'nın hazırlamış olduğu yapay zeka projelerinde son aşamalara gelindi. Özel bir teknoloji ile ofsayt çizgilerin çizilmesi hedeflenirken, kararlardaki gecikmelerin ve hata payının düşürülmesi hedefleniyor. Hatta bunun bir örneği de Katar'da düzenlenen FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda denenmişti.

 

Hedeflenen bu sistemde yapay zeka, oyuncuların hareketlerini izliyor ve tam geçiş anında görüntü yakalayarak, pozisyonun ofsayt olup olmadığı konusunda bilgi veriyor. Ayrıca bu sistem, gol atılabilecek uzuvları da otomatik olarak bularak, en doğru kararın verilmesini sağlıyor.

En Son Haberler Tümü

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Trabzonspor

Beşiktaş

TFF açıkladı

"Seninle bir dakika"

Geri dönmek istiyor...

UEFA Avrupa Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.