Yükleniyor...

FUTBOL AŞKI ENGELLERİ YIKTI

8 yaşındaki Mikey Poulli’nin inanılmaz yeteneği…

05 Ağustos 2019 Pzt 11:28 9236

Erkek ya da kız fark etmeksizin hemen hemen her çocuk futbol topunun peşinden koşar. Ancak 8 yaşındaki Mikey Poulli’nin durumu alıştığımız hikayelerden biraz farklı.

 

Çünkü Mikey Poulli, henüz 7 yaşındayken ender görülen ve tedavi edilemeyen bir rahatsızlık nedeniyle görme yetisini kaybetti. Ama futbola olan sevgisi ve yeteneği, bu durumu onun için engel olmaktan çıkardı.

 

Antrenörlerin dikkatini çekmeyi başaran ve İngiltere’nin görme engelliler futbol takımı kadrosuna giren Poulli’nin ilerleme kaydedebilmesi için İngiltere Futbol Federasyonu özel bir fon yarattı.

 

Sıkı bir Arsenal taraftarı olan Poulli’nin futbol topuyla yaptıkları ise görenleri şaşkına çeviriyor.

 

Topla koşular yapan, etkili şutlar çeken ve rakiplerini çalımlayabilen Poulli, şüphesiz içindeki futbol aşkını sahaya yansıtmayı çok küçük yaşlarda öğrenmiş.

 

Finans danışmanı olan 37 yaşındaki babası John Poulli, “Mikey sorunsuz bir şekilde doğdu ve 6 yaşına kadar hiçbir rahatsızlığı olmadı. 2016 yılında rutin göz kontrolüne gittiğimizde koni distrofisi tanısı kondu” ifadelerini kullanarak süreci anlattı.

 

Hastalıktan önce yerel bir futbol kulübünde oynayan Poulli, rahatsızlığın ortaya çıkmasının ardından tehlikeli olabileceği gerekçesiyle futbol serüvenine son vermek durumunda kaldı.

 

Ancak çocuklarının futboldan uzaklaşmasını istemeyen ebeveynleri, onu Tottenham’daki bir merkeze götürerek görme engellilerle birlikte futbol oynamasının yolunu açmış oldu.

 

Baba Poulli o anları şöyle anlatıyor: “Bir gün antrenör beni çağırdı. ‘Oğlunuz inanılmaz yeteneklere sahip. Federasyondan yetkililere haber verdim ve onu görmelerini sağlayacağım’ dedi. Futbol oynayabileceği için çok mutlu olduk ve 1 hafta sonra bütün işlemler tamamlanmıştı”

 

Mikey şimdi ayda bir kez kör çocuklarla ve Brighton kulübünün eğitim merkezinde antrenman yapıyor ve federasyonun ayırdığı fon sayesinde haftada bir gün özel antrenör eşliğinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Görme engelli futbolcular, topun içinde bulunan bilyeli rulmanların çıkardığı ses sayesinde top kontrolünü daha rahat sağlayabiliyor.

 

Ayrıca görme engelli kişiler, eşit bir avantaja sahip olması için tasarlanmış bir maske takıyor.

 

En Son Haberler Tümü

Kötü seri son buldu

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.