Yükleniyor...

Galatasaray Avrupa defterini rekorlarla kapattı

Kasaya 53 milyon euro!

21 Mart 2026 Cts 23:35

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Türkiye'yi başarıyla temsil eden Galatasaray, Liverpool eşleşmesiyle turnuvaya veda etse de geride mali ve sportif açıdan tarihi bir sezon bıraktı. İtalyan devi Juventus'u eleyerek son 16 turuna adını yazdıran sarı-kırmızılılar, hem kulüp tarihinin en yüksek gelirine ulaştı hem de ülke puanının lokomotifi oldu.

 

Devler Ligi'nde 12 yıl sonra bir ilk

 

Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon sergilediği performansla istatistikleri altüst etti. Lig aşamasında 8 maçta 10 puan toplayarak 20. sırada yer alan temsilcimiz, play-off turunda Juventus engelini aşarak büyük bir sükse yaptı.

 

Galibiyet Rekoru: Galatasaray, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği 5 galibiyetle, çeyrek final oynadığı 2012-2013 sezonundan bu yana en çok maç kazandığı Avrupa sezonunu yaşadı.

 

Tarihi gelir: 53.53 milyon euro

 

Sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısını dev bir kazanca dönüştürdü. Yayın hakları, ayak bastı parası ve galibiyet primleriyle birlikte Galatasaray, bu sezon Avrupa'dan tam 53,53 milyon euro gelir elde etti. Bu rakam, bir Türk kulübünün Avrupa kupalarından tek sezonda kazandığı en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti.

En Son Haberler Tümü

Trabzonspor

NBA yayın haklarında tarihi rekor

Real Madrid yarı finale veda etti

Şampiyonlar Ligi

Hugo Ekitike sakatlandı!

Üç büyükler YouTube’da zirveyi zorluyor:

Beşiktaş'ta kritik mesai

Zirve yarışı yeniden alevlendi

Recep Uçar ile şahlanış sürüyor

Sadece 1 puan

Beşiktaş’ta kanat operasyonu

Premier Lig zirvede

Umut Nayir’in iki farklı yüzü

Michael Jordan’dan sonra ilk

Yokluğunda puanlar uçtu

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.