Yükleniyor...

İrlanda’da İsrail’e geçit yok!

UEFA talebi kabul etti, maç tarafsız sahaya alındı

13 Haziran 2026 Cts 15:29

İrlanda Futbol Federasyonundan (FAI) yapılan açıklamada, UEFA'nın Uluslar Ligi mücadelesinin henüz belirlenmeyen tarafsız bir sahada ve seyircisiz oynanması talebini kabul ettiği kaydedildi.

 

Açıklamada, "operasyonel zorlukların" Aviva Stadı'nın maça ev sahipliği yapma uygunluğunu etkileyeceği ve bu karara "çeşitli paydaşlarla yapılan istişarelerin ardından" varıldığını belirtildi.

 

FAI'nin açıklamasında, konuyla ilgili Filistin Futbol Federasyonu (PFA) ile de "iletişim" halinde olunduğu ve PFA'nın maçı tarafsız sahaya taşıma kararını desteklediği ifade edildi.

 

Mayıs ayında İrlanda parlamentosu önünde FAI'nin İsrail'e karşı planlanan maçları oynama kararına karşı bir protesto gösterisi düzenlenmişti.

 

FAI, Avrupa futbolunun yönetim organı olan UEFA'ya, İsrail'in futboldan men edilmesini talep eden resmi bir önerge sunma kararı almıştı. Önerge, 7'ye karşı 74 oyla kabul edilmişti.

 

Uluslar B Ligi 3. Grup'ta İrlanda, İsrail, Kosova ve Avusturya yer alıyor.

 

Futbolcular da istemiyor

 

İrlanda'daki Profesyonel Oyuncular Birliğinin (PFA Ireland) yaptığı ankette İrlanda kulüplerinde forma giyen 214 oyuncunun yüzde 63'ü, İrlanda'nın İsrail ile maç yapmayı reddetmesi gerektiği yanıtını verdi.

 

Oyuncuların yüzde 66'sı ise başkent Dublin'in İsrail maçına ev sahipliği yapmaması gerektiği yönünde görüş belirtti.

En Son Haberler Tümü

Basketbolda bir devrin sonu

Iheanacho'dan şov

Açılış haftasında Mavi-Beyaz sevinç

Iğdır FK fırtına gibi başladı

2029'a kadar resmi imza

Sıkı çalışma erken başladı!

Londra’da 5 gollü düello

Anfield’da Monaco kasırgası

Muhammed Salah Karadeniz sofrasında!

Sultanlar Fransa’yı 3-1 geçti

Tünelde biten talihsiz sevinç!

5 maçta sadece 1 galibiyet

Siyah-Beyazlılarda sıcak saatler

Göztepe'den "süper" prova

Infantino'ya şok suçlama

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.