Yükleniyor...

Nihat Özbağı'ndan Chobani Stadı Açıklaması

"İnşaat Maliyetini Şahsen Karşılayacağım" Algısı Düzeltildi

02 Ekim 2026 Cum 17:37

Nihat Özbağı, Chobani Stadı'nın kapasite artışına ilişkin genel kurulda yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını belirterek, şahsen karşılayacağı bedelin yaklaşık 1 milyon dolarlık proje çalışmaları olduğunu açıkladı. Yaklaşık 50 milyon avro olarak öngörülen inşaat harcaması ise kulüp gelirleriyle karşılanacak.

 

"Tüm İnşaat Maliyetini Karşılayacağım" Algısı Düzeltildi

 

Nihat Özbağı, Chobani Stadı'nda AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli kulübün olağan mali ve idari genel kurulunda stadın kapasitesinin artırılmasına ilişkin yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyleyen Özbağı, şu ifadeleri kullandı:

 

"Projenin tüm inşaat maliyetini şahsen karşılayacağım yönünde bir algı oluştuğunu gördüm. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek istiyorum. Konuşmamda üstleneceğimi ifade ettiğim bedel aslında mimari, statik ve betonarme projelerinin tamamıdır. Yani yaklaşık 1 milyon dolarlık kısımdır."

 

50 Milyon Avroluk İnşaat Maliyeti Nasıl Karşılanacak?

 

Özbağı, yaklaşık 50 milyon avro olarak öngörülen inşaat harcamasının kulüp tarafından sponsorluk, loca ve kombine satışlarından elde edilecek gelirlerle karşılanmasının planlandığını belirtti. Şahsen karşılayacağı tutarın ise mimari, statik ve betonarme projelerinin hazırlanma bedeli olduğunu yineleyen Özbağı, "Ben her zaman Fenerbahçe'ye destek vermekten onur duyuyorum." dedi.

 

Stat Kapasitesi Artırma Projesi Nasıl Başladı?

 

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağanüstü genel kurulunda stat kapasitesinin artırılmasına ilişkin projeyi tanıttıklarını hatırlatan Özbağı, süreci şöyle anlattı:

 

"Başkanımız Aziz Yıldırım, bizlere stadımızın yeterli olmadığını, kapasitesinin düşük olduğunu, akustiğinin iyi olmadığını ve bunu düzeltmemiz gerektiğini söyledi. Böyle bir proje geliştirdik. Kongrede bunu sunduk. Proje, büyük beğeni topladı. Kongreyi de kazandıktan sonra kapasite artışına ve stadımızın büyütülmesine başladık."

 

İnşaat Ne Zaman Başlayacak, Ne Zaman Bitecek?

 

Projelerin tamamlandığını ve onay safhasında olduğunu aktaran Özbağı, inşaata muhtemelen kasım ayı ortasında başlanacağını söyledi. Özbağı, "12 ayda bitmesini tahmin ediyoruz. 2027 yılının kasım ayında bitirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

En Son Haberler Tümü

Arnavutluk, San Marino Karşısında Moral Arıyor

İstanbul Park'ta Motor Sporları Şöleni

Hakemler Soruşturmasında Deprem

Meksika ve Şili Los Angeles'ta Karşı Karşıya

Lionel Messi'nin Veda Gecesi

Kolombiya ile Peru'nun Kritik Randevusu Öncesi Tüm Detaylar

Estonya ile İzlanda Grupta Zirve İçin Karşı Karşıya

Gol Makinesi Osimhen Dönüyor

Fenerbahçe'de Archie Brown Fırtınası

İbrahim Hacıosmanoğlu sessizliğini bozdu

Jürgen Klopp'lu Almanya'da hayal kırıklığı başlangıç

İtalya ile Türkiye Bologna'da Yeniden Karşı Karşıya

Belarus - Finlandiya Maç Önü Analizi

Türkiye Kupası 2. tur maç programı

İsviçre - Kuzey Makedonya Maç Önü Analizi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.