Yükleniyor...

ÖZEL ANLAM TAŞIYOR

Andrea Pirlo, ilk hocası Mircea Lucescu'ya karşı

20 Ekim 2020 Sal 16:40 9520

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Juventus ile Dinamo Kiev karşı karşıya gelmeye hazırlanırlarken bu mücadele, iki takımın mevcut teknik direktörleri için özel bir anlam taşıyor. Dinamo Kiev'in mevcut teknik direktörü Mircea Lucescu, Juventus'u çalıştıran Andrea Pirlo'nun futbolculuk döneminde profesyonelliğe ulaşmasına aracı olan kişi konumunda.

 

Beşiktaş ve Galatasaray 'ın yanı sıra A Milli Futbol Takımımızın da eski çalıştırıcısı olan Lucescu, Mayıs 1995'te Brescia'yı çalıştırırken 16 yaşındaki Pirlo'nun ilk resmi maçına çıkmasını sağlamıştı. 

 

Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynayacakları mücadele öncesinde Lucescu'yu 'maestro' olarak tanımlayan Pirlo, "Lucescu benim ilk hocamdı. Beni 15 yaşındayken a takıma aldı ve 16 yaşında ilk maçıma çıktım. Hâlâ birbirimizle konuşuyoruz. Ona her zaman minnettar olacağım ama bu da ona meydan okumak için iyi bir fırsat" ifadelerini kullandı.

 

Kendisine Pirlo'nun Brescia'daki dönemi sorulan Lucescu ise, "Gençken de inanılmaz olgundu. Aynı şimdi olduğu gibi... Bir maç izlemek için Viareggio'ya gittiğimi hatırlıyorum. Sonra arabayla onu eve bıraktım. İki saat konuşma şansımız oldu. Çok sağlam bir adam olduğunu anladım. Yaratıcı oyuncu olmasının yanı sıra her şeyi organize eden biriydi ki bu da bambaşka bir beceridir. Nitekim bu özellikleri, bugün Juventus gibi harika bir takımın teknik direktörü olmasına çok yardımcı oldu" dedi.

 

Pirlo'nun kendisi hakkında 'maestro' demesine de değinen Lucescu, "Bu beni gururlandırıyor. Ona teşekkür etmeliyim. Umarım teknik direktör olarak harika bir kariyeri olur" dedi.

 

 

En Son Haberler Tümü

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.