Yükleniyor...

TARİHTE BUGÜN

1965-Futbolun haşarı çocuğu doğdu

05 Ocak 2019 Cts 09:45 9142

5 Ocak 1965'te, Watford'da Peter ve Glenda (Harris) Jones'un çocuğu olarak dünyaya geldi.

 

Futbol kariyeri süresince Wimbledon FC, Leeds United, Sheffield United, Queens Park Rangers FC ve Chelsea takımlarında forma giymiş, atalarının ülkesi olan Galler millî futbol takımında oynadı. Oynadığı 384 lig maçında rakip fileleri 33 kere havalandırmış bunların çoğunu Wimbledon formasıyla kaydetmişti. Son kulübü Queens Park Rangers FC'ta oyuncu ve menajer olarak görev yaptı.

 

Vinnie Jones,dünyanın en çabuk oyundan atılan oyuncusu unvanını taşımaktadır. Maçın 3. saniyesinde Vinnie'nin Paul Gascoigne'in testislerini sıkma hareketi sonucu hakem kart bile göstermeden sadece "çık dışarı" diyerek kendisini sahadan atmıştı.

 

İngiltere'de en çok kırmızı kart gören futbolcular sıralamasında 12 adet ile ikinci sırada bulunmaktadır (Birinci sırada 13 kart ile Roy Keane yer alıyor).

 

Aktif futbolculuk döneminde yazdığı yarı otobiyografik yarı kurgu olan; "How to break a leg" (Bacak nasıl kırılır?) isimli kitabı büyük bir tartışma yaratmış ve bir anda sahada yakaladığı şöhreti katlamıştı. Bütün baskılarına karşın yazdıklarının arkasında durmuş ve "savunma oyuncusunun hayatı böyledir" demişti.

 

80'lerde lig dışı kümeden art arda şampiyonluklarla 1. lige kadar çıkan Wimbledon FC, (Crazy Gang)'ın kaptanlığını yapmış, Wimbledon FC'nin 1988'de federasyon kupasını kazanmasında büyük pay sahibi olmuştur.

 

wikipedia

 

En Son Haberler Tümü

Kanarya ağır yaralı

Rams Park'ta rekorların gecesi

Üst üste 2. kez şampiyon

Tarihhi çöküş

Başakşehir'in Avrupa inadı sürüyor

Süper Lig'in eski ekibi Amatör Lig'e düştü

İtalyan basının iddiası!

3 puan 2 golle

Kritik eşikteki Konyaspor'a büyük darbe

Süper Lig'e veda etti

Kötü seri son buldu

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.