Yükleniyor...

TARİHTE BUGÜN

Laurent Blanc'ın doğum günü

19 Kasım 2019 Sal 09:51 9437

Laurent Blanc, 19 Kasım 1965 tarihinde Ales’de dünyaya gelmiştir. Fransız eski millî futbolcu ve teknik direktör. 1983 yılında Fransa 2. ligi takımlarından Montpellier HSC'de başlayan kariyeri, Napoli'de devam etmiş, buradaki bir sezondan sonra ülkesine, Nimes Olympique'e dönmüştür. Nîmes Olympique'de geçen bir yıldan sonra AS Saint-Etienne'e geçen Laurent Blanc, savunmanın ortasında oynamasına rağmen iki yılda attığı toplam 18 golle iyice göz önüne çıkmış ve AJ Auxerre'e transfer olmuştur. Sonraki sene Barcelona'ya transfer olur ve Bobby Robson ile çalışır. La Liga’daki ikinciliğin üstüne Copa del Rey ve UEFA Kupa Galipleri Kupası'nıda kazanırlar.

 

1997 yılında Fransa geri dönen Laurent Blanc, Olympique de Marseille'yla anlaşır. 1998 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Laurent Blanc, Fransa milli futbol takımının da kaptanıydı. Ancak yarı final maçında, Hırvatistan milli futbol takımına karşı aldığı kırmızı kartla, final maçına çıkamadı. Çeyrek final maçında Paraguay'a karşı, uzatma dakikalarında attıgı gol Dünya Kupalarında atılan ilk altın goldür. Ardından Inter Milan'a transfer oldu. 2000 yılında oynanan 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa ile bu sefer finalde İtalya'yı yenen takım oldu ve kupayı kaldırdı. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından millî takımı bıraktığını açıkladı. 2001 yılından 2003 yılına kadar Manchester United'da oynayan Laurent Blanc, Lazio'ya transfer olan Jaap Stam'ın yerine alınmıştır. Gelmiş geçmiş en başarılı son adamlardan birisi olarak gösterilmektedir.

 

2007 yılında, Monaco'ya giden Ricardo'nun yerine Bordeaux'ya Teknik direktör olarak gelmiştir. Takımını, henüz ilk sezonunda Lyon'un ardından 2. sıraya yükseltmeyi başarmıştır. Bu başarının ardından Raymond Domenech'in yerine Fransa milli futbol takımı teknik direktörlüğüne getirildi.2010 senesinde Ligue 1'in en iyi Teknik direktörü seçilmiştir. 2008-2009 Bordeau'yla Ligue 1 şampiyonu olmuştur. 2010 FIFA Dünya Kupası sonu itibarı ile Fransa milli futbol takımının başına geçmiştir. 2011 Mayıs başlarında patlak veren ırkçılık suçlarından ötürü milli takımlar teknik direktörlüğü görevinden alınmıştır.

 
 

En Son Haberler Tümü

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.