Sarı-siyahlı ekibe sezon başında İsviçre'nin Saint Gallen takımından 130 bin euro bonservis bedeliyle transfer edilen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Danijel Aleksic, Süper Lig'de 10, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 gole imza attı.
Tecrübeli futbolcu, Süper Lig'de 13 galibiyet, 8 beraberlik ve 11 mağlubiyetle beşinci sırada bulunan Malatya ekibinin başarısında önemli rol aldı.
Kariyerine ülkesinin ekiplerinden Vojvodina'da başlayan Aleksic, İtalya'nın Genoa, Almanya'nın Greuther Fürth, Fransa'nın Saint Etienne ve Arles, Polanya'nın Lechia Gdansk ile İsviçre'nin Saint Gallen takımlarında forma giydi.
Bu sezon başında Malatya temsilcisine transfer olan Sırp orta saha oyuncusu, kariyerinde resmi maçlarda en fazla gol attığı sezonunu geçiriyor.
En önemli çıkışını 2015-2016 sezonunda Saint Gallen takımında yakalayan Aleksic, İsviçre liginde 33 maçta 12 gol kaydetti. Sırp futbolcu, bu sezon ise Yeni Malatyaspor formasıyla 14 kez fileleri havalandırarak kariyerinin en fazla skor ürettiği sezonunu yaşıyor.