Yükleniyor...

UEFA'DAN UNUTULMAZ MAÇLAR SERİSİ

Türkiye - Çek Cumhuriyeti

29 Mart 2020 Paz 15:08 9306

Corona virüsü salgını sonrası hemen hemen dünyadaki tüm maçlara ara verildi. Kulüpler, sosyal medyadan ve resmi sitelerden eski maçlarını takipçilerine hatırlatırken, UEFA da buna dahil oldu. Avrupa futbolunun patronu resmi sitesinden unutulmaz maçlara yer verdi. UEFA, bugünkü klasik maç olarak Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını seçti.

 

Avrupa Ligleri, Belarus dışında ertelendi. Yazın düzenlenmesi planlanan Euro 2020 de gelecek sene düzenlendi. Corona virüs salgınının neden olduğu ertelemer sonrası kulüpler ve çeşitli kuruluşlar eski maçlardan kesitler sunmaya başladı. UEFA ise internet sitesinden "EURO KLASİKLERİ" başlığı altında unutulmaz maçları okuyucularına hatırlattı.

 

Avrupa futbolunun patronunun internet sitesinin bugünkü manşetinde Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti ile oynadığı maç yer aldı. 2008 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti 2-0 öne geçerken; Türkiye 90. dakikada Volkan Demirel kırmızı kartla oyun dışı kalmasına karşın maçı 3-2 kazanmıştı.

 

UEFA nefes kesen o maçla ilgili detaylı incelemeyi okuyucularıyla paylaştı. Tüm olayların yeniden hatırlatıldığı analizde, karşılaşmanın kilit oyuncuları olarak Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı ve Petr Cech olduğu kaydedildi.

 

Çek Cumhuriyeti'nin 62. dakikada 2-0 öne geçtiği; ancak bitime 25 dakika kala Arda Turan'ın golüyle geri dönüş sinyalleri veren Türk Milli Takımı'nın Nihat'ın 87 ve 89. dakikalardaki golleriyle çeyrek final bileti aldığı hatırlatıldı. Eşitlik golünde kaleci Petr Cech'in de büyük hatasına yer verilen analizde, Türkiye'nin yarı finale kadar çıktığı vurgulandı.

En Son Haberler Tümü

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.