Yükleniyor...

YILLARCA BÜYÜK TEPKİ ALMIŞTI

Washington Redskins’in ismi değişiyor

04 Temmuz 2020 Cts 15:39 9497

NFL’in başkent takımı Washington Redskins’in ismi değişiyor. Yıllardır bu konuda baskı gören kulübün stadyum isim haklarının sahibi FedEx’in de saptığı son baskılarla kulüp, yaptığı açıklamada Redskins isminin tekrar gözden geçirileceğini söyledi.

 

Takım sahibi Dan Snyder yaptığı açıklamada, “İçinden geçtiğimiz bu süreç yalnızca kulüp tarihimizi ve değerlerimizi değil, çok daha geniş perspektifte olaylara yaklaşmamızı sağladı” dedi.

 

Dev lojistik şirketi FedEx, 205 milyon dolar karşılığında Redskins’in 82 bin kişi kapasiteli stadyumunun isim haklarını satın almıştı. İki taraf arasındaki anlaşma 2025 senesinde sona eriyor. Bununla birlikte FedEx’in CEO’su Frederick Smith, Redskins’in hisse sahiplerinden biri.

 

Ünlü şirket geçtiğimiz günlerde yatırımcılarından Washington kulübünün ismindeki ırkçı ifade sebebiyle (redskins) baskı gördüğünü açıklamış ve kulübün isminin değiştirilmesini talep etmişti. Kulüpten yapılan açıklamada İsmin gözden geçirileceği ve bu doğrultuda bir karar alınacağı açıklandı.

En Son Haberler Tümü

Transferde karar verildi

Beşiktaş

Galatasaray

Görüşmeler başlıyor

Euro 2024

Fenerbahçe

Flaş iddia

İtalya'dan teklif geldi

Menajeri İstanbul'a çağrıldı

Galatasaray

Fenerbahçe

Kupa sahibini buldu

Süper Lig'de asist krallığı!

Menajerine talimat verdi

Devlerle transfer yarışı

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.