Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında İstanbul Başakşehir ile Gaziantep FK karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf 2-1'lik skorla ev sahibi İstanbul Başakşehir oldu.
Karşılaşmaya hızlı bir başlangıç yapan İstanbul Başakşehir, henüz 8. dakikada Eldor Shomurodov'un kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Maç boyunca üstünlüğünü korumaya çalışan turuncu-lacivertliler, mücadelenin son bölümlerinde rahat bir nefes aldı. 81. dakikada sahneye çıkan Umut Güneş, attığı golle skoru 2-1'e getirerek takımına galibiyeti getiren isim oldu.
Bu sonuçla birlikte son 3 maçtaki 2. galibiyetini elde eden İstanbul Başakşehir, puanını 11'e yükselterek çıkışını sürdürdü. Kötü gidişata dur diyemeyen ve ligde üst üste 3. mağlubiyetini alan Gaziantep FK ise 8 puanda kaldı.