Almanya Bundesliga'nın 28. haftasında lider Bayern Münih, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Freiburg'a konuk oldu. Europa-Park Stadı'nda oynanan ve nefes kesen anlara sahne olan mücadeleyi lider Bayern Münih, son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 kazanarak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.
Europa-Park Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da aradığı golü bulamadı ve devreye 0-0'lık eşitlikle gidildi.
Freiburg ikinci yarıya golle başladı
Ev sahibi Freiburg, ikinci yarıya adeta fırtına gibi başladı. 46. dakikada Johan Manzambi'nin golüyle 1-0 öne geçen Freiburg, 71. dakikada Lucas Höler ile farkı ikiye çıkardı ve skoru 2-0'a getirdi.
Bavyera ekibinden inanılmaz geri dönüş!
Maçın son bölümüne 2-0 geride giren lider Bayern Münih, pes etmedi. 81. dakikada sahneye çıkan genç oyuncu Tom Bischof, farkı bire indirerek geri dönüş meşalesini yaktı: 2-1.
Baskısını artıran Bavyera ekibi, 90+2. dakikada yine Tom Bischof'un attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Mücadelenin uzatma dakikalarında rüzgarı tamamen arkasına alan Bayern Münih, 90+9. dakikada Lennart Karl'ın kaydettiği golle sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.
Bu müthiş geri dönüşle birlikte şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşan lider Bayern Münih, puanını 73'e çıkardı. Avrupa kupaları hedefinde ağır bir darbe alan Freiburg ise 37 puanda kaldı.
Bayern Münih tarihi gol rekoruna doğru koşuyor
Belçikalı teknik direktör Vincent Kompany'nin yönetimindeki Bayern Münih, bu maçla birlikte ligde 28 hafta sonunda tam 100 gole ulaştı. Münih ekibi, rakip fileleri sadece iki kez daha havalandırması durumunda, 1971-1972 sezonunda yine kendisine ait olan 101 gollük tarihi Bundesliga rekorunu kırmış olacak.