Yükleniyor...

F1 2026

Kaos, yeni kurallar ve Mercedes dominasyonu!

24 Mart 2026 Sal 15:13

Formula 1’de 2026 sezonu, hem pist üstündeki teknik devrim hem de takvimdeki zorunlu değişikliklerle tarihin en çalkantılı başlangıçlarından birine imza attı. Yeni motor ve aktif aerodinami kurallarının devreye girdiği sezonda, güç dengeleri kökten sarsıldı.

 

Ortadoğu krizi takvimi vurdu

 

Sezonun açılış bölümü güvenlik endişelerinin gölgesinde kaldı. Ortadoğu'daki krizler nedeniyle Bahreyn ve Suudi Arabistan yarışları iptal edilirken, Formula 1 yönetimi takvimi yeniden şekillendirmek zorunda kaldı.

 

Mercedes’ten rüya başlangıç: Russell ve Antonelli sahne aldı

 

Yeni teknik döneme en kusursuz adaptasyonu sağlayan takım Mercedes oldu. "Gümüş Oklar" ilk iki yarışta duble yaparak rakiplerine gözdağı verdi:

 

Avustralya: Sezonun açılış yarışında George Russell damgasını vurdu.

 

Çin: 19 yaşındaki İtalyan fenomen Kimi Antonelli, kusursuz sürüşüyle kariyerinin ilk Formula 1 galibiyetini alarak tarihe geçti.

 

Batarya savaşları ve Red Bull’un çöküşü

 

2026 kurallarının en çok tartışılan noktası olan elektrik gücü yönetimi, pist üstünde dramatik anlara yol açtı. İçten yanmalı motorlarla eşit seviyeye gelen batarya gücü, düzlük sonlarında tükenince pilotların hızı bir anda kesildi.

 

Verstappen isyan etti: Bu yeni denklemi çözemeyen Red Bull’da kriz çıktı. Çin’de yarış dışı kalan Max Verstappen, yeni araçları "bir şaka" olarak nitelendirerek garajdaki huzursuzluğu dışa vurdu.

 

McLaren kabusu: Son şampiyon McLaren de adaptasyon sorunlarıyla boğuşuyor. Genç yıldız Oscar Piastri, ilk iki yarışı da tamamlayamayarak sezona kabus gibi bir başlangıç yaptı.

 

Ferrari’de "Hamilton" etkisi

 

Kaosun ortasında en istikrarlı görüntü çizen takım Ferrari oldu. Gridin en iyi ikinci gücü konumuna yerleşen İtalyan ekibinde, efsanevi kırmızı tulumuyla ilk kez podyuma çıkan Lewis Hamilton, Çin'de taraftarlarını selamladı.

En Son Haberler Tümü

Kosova'da 2 gözaltı

Talisca fırtınası esiyor

Beşiktaş'ta derbi hazırlıkları sürüyor

Okan Buruk'un jokeri Gabriel Sara

Trabzonspor'da Galatasaray alarmı

Kupada son perde açılıyor

"Tarzım cesur, hızlı ve zeki"

NBA'de devlerin savaşında zafer uzatmada Thunder'ın

Bilet alırsak servet kazanacağız!

Verstappen’den çarpıcı çıkış

Afrika Uluslar Kupası'nda büyük format değişikliği

Galatasaray'da tecrübe kulübeye çekildi

Avrupa kıtasında Dünya Kupası için son biletler

Dönüşüm süreci ivme kazandı

Fenerbahçe

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.