Formula 1 yönetimi, 2027 sezonu için 24 yarıştan oluşan yepyeni takvimini resmen duyurdu. Yeni takvimde öne çıkan en büyük yenilikler arasında sprint yarışlarının sayısının 10’a çıkarılması ve Monaco Grand Prix’sinde tarihte ilk kez sprint yarışının düzenlenecek olması yer alıyor.
2027 takviminde yepyeni bir pist yer almazken, motor sporları dünyasının özlediği iki önemli durak uzun bir aradan sonra yeniden Formula 1'e kapılarını açıyor. Portekiz'in Portimao pisti ve Türkiye'nin simgesi İstanbul Park, 2027 takvimine geri dönen isimler oldu.
Açıklanan takvime göre Portekiz Grand Prix’si 20 Haziran’da koşulacak. Türkiye Grand Prix’si ise 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Park’taki bu kritik mücadele; Azerbaycan ve Singapur yarışlarıyla birlikte sezonun ikinci üçlü yarış haftasının ortasında yer alacak.
Yoğun geçmesi beklenen 2027 takviminde dikkat çeken diğer önemli detaylar şu şekilde:
Üçlü Yarış Haftaları: Sezonun son üçlü yarış haftası ABD, Meksika ve Brezilya ayaklarıyla tamamlanacak.
Sezon Finali: Heyecan dolu sezonun kapanışı 12 Aralık’ta Abu Dhabi Grand Prix’si ile yapılacak.
Takvimden Düşenler: 2027 sezonunda Barselona ve Hollanda pistleri ise takvimde yer bulamadı.