A Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen aranın ardından Galatasaray’ı oldukça yoğun ve kritik bir maç takvimi bekliyor. Sarı-kırmızılı ekip, bir sonraki milli maç arasına kadar geçecek 29 günlük süreçte 5 Süper Lig ve 3 UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıkacak.
Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, milli aranın dönüşüyle birlikte hem ligde hem de Avrupa arenasındaki temposunu artıracak. Sarı-kırmızılılar bu süreçte Barcelona, Lille ve Fenerbahçe derbisi gibi dev karşılaşmalarda boy gösterecek.
Galatasaray, milli ara sonrasındaki ilk resmi maçında 9 Ekim’de Rams Park’ta Kasımpaşa’yı konuk edecek. Bu karşılaşmanın hemen ardından rotasını UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kıracak olan sarı-kırmızılılar, 13 Ekim’de yine kendi sahasında dünya devi Barcelona’yı ağırlayacak.
Devler Ligi randevusunun ardından lig maratonuna dönecek olan Okan Buruk’un ekibi, 17 Ekim’de Ankara deplasmanında Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak.
Sarı-kırmızılıların yoğun fikstüründeki en kritik virajlardan biri Ekim ayının son haftasında yaşanacak. 21 Ekim’de Şampiyonlar Ligi 3. hafta mücadelesinde Fransa temsilcisi Lille ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, bu maçın hemen dönüşünde 26 Ekim’de ligdeki en kritik randevusuna çıkacak ve Rams Park'ta ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek.
Derbi atmosferinin ardından 30 Ekim’de Tümosan Konyaspor deplasmanına gidecek olan Aslan, Kasım ayına da hızlı bir başlangıç yapacak.
Şampiyonlar Ligi'ndeki bir diğer kritik sınavında 3 Kasım’da Alman ekibi Stuttgart’ı Rams Park'ta ağırlayacak olan Galatasaray, bir sonraki milli maç arasından önceki son karşılaşmasını ise 7 Kasım’da sahasında Amedspor ile oynayarak dev maratonu tamamlayacak.
9 Ekim: Galatasaray – Kasımpaşa (Süper Lig)
13 Ekim: Galatasaray – Barcelona (UEFA Şampiyonlar Ligi)
17 Ekim: Gençlerbirliği – Galatasaray (Süper Lig)
21 Ekim: Lille – Galatasaray (UEFA Şampiyonlar Ligi)
26 Ekim: Galatasaray – Fenerbahçe (Süper Lig Derbi)
30 Ekim: Tümosan Konyaspor – Galatasaray (Süper Lig)
3 Kasım: Galatasaray – Stuttgart (UEFA Şampiyonlar Ligi)
7 Kasım: Galatasaray – Amedspor (Süper Lig)