Trendyol Süper Lig'de istikrarlı bir çıkış arayan Gençlerbirliği'nde teknik direktörlük koltuğunun yeni sahibi resmi olarak açıklandı. Başkent ekibi, Metin Diyadin'in istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevi için Alman çalıştırıcı Bernd Storck ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar anlaşmaya vardı.
Kırmızı-siyahlılarda sezona idolleşen bir başlangıç yapma hedefiyle yola çıkan Metin Diyadin'in görevi, son dönemde alınan istikrarsız sonuçlar ve ağır yenilgiler sonrası sarsılmıştı. Özellikle ligdeki son 4-0'lık Başakşehir mağlubiyetinin ardından baskıların artmasıyla birlikte Diyadin istifasını sunmuş, başkent yönetiminin ilk etapta kabul etmediği bu karar sonrasında tecrübeli teknik adamın ısrarıyla yollar resmen ayrılmıştı.
Gençlerbirliği yönetimi, Metin Diyadin'den boşalan koltuğu doldurmak için sürpriz bir hamleye imza atarak tercihini yabancı teknik adamdan yana kullandı. Bu anlaşmayla birlikte kırmızı-siyahlı kulüpte tam 11 yıllık yabancı hoca hasreti de sona ermiş oldu. Ankara temsilcisinde son olarak 2015 yılında İskoç teknik direktör Stuart Baxter görev yapmıştı.
Kariyerinde Kazakistan ve Macaristan milli takımlarının yanı sıra Olympiakos genç takımları, Genk, Eupen, Kortrijk ve Sepsi OSK gibi pek çok farklı kulüpte çalışan 63 yaşındaki Alman çalıştırıcı, Süper Lig dinamiklerini yakından tanımak ve Gençlerbirliği'ni alt sıralardan kurtarmak için sahaya inecek. Tecrübeli teknik adamın kırmızı-siyahlı takıma oynatacağı futbol ve takımın savunma-hücum dengesini nasıl kuracağı futbol severler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.