Yükleniyor...

İNGİLİZ BASININDA YER ALAN HABER

Japhet Tanganga'ya teklif

29 Temmuz 2021 Prş 18:33 9281

Barış Alper Yılmaz, Alpaslan Öztürk, Aytaç Kara, Alexandru Cicaldau, Sacha Boy ve Patrick van Aanholt'u renklerine katan Galatasaray için yeni bir iddia geldi. Sky Sports televizyonu, Sarı Kırmızılılar'ın İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Tottenham Hotspur'un defans oyuncusu Japhet Tanganga'yı kiralamak için teklif yaptığını duyurdu.

 

Geçen sezon Tottenham ile 6 Premier Lig maçına çıkan 22 yaşındaki oyuncunun takımında kalmak istediğin gidecekse de Premier Lig'deki başka bir takım forması giymek istediği kaydedildi. Ne Tottenham'ın ne de oyuncunun transfer için aceleci olmadığı kaydedilirken, daha önce Burnlye ve Southampton'ın da oyuncuyla ilgilendiği hatırlatıldı.

 

Spurs'ın Toby Alderweireld'in satışının ardından bu oyuncunun yerini henüz doldurmadığı ve sınırlı sayıda stoper opsiyonuna sahip olduğu kaydedildi. Tottenham, Atalanta'dan Cristian Romero için ise görüşmelerini sürdürüyor.

 

Japhet Tanganga kimdir?

 

Kongolu kökene sahip Tanganga, Londra'da doğdu. 10 yaşında Tottenham genç takım akademisinde futbola başlayan Japhet Tanganga, Londra temsilcisiyle ilk maçına İngiltere Lig Kupası'nda Colchester United karşısında çıktı. 11 Ocak 2020'de Liverpool ile oynanan maçta oynayan Tanganga, ilk Premier Lig deneyimini yaşadı. Üç gün sonra Federasyon Kupası'nda Middlesbrough karşısında ilk kez bir maçı 90 dakika tamamladı. Tottenham sahadan 2-1 galip ayrıldı, Tanganga ise maçın adamı seçildi.

 

27 Temmuz 2020'de Tottenham ile 2025'e kadar süren yeni bir sözleşme imzalayan Tanganga, sakatlıklar nedeniyle bir süre takımından ayrı kaldı. Genç oyuncu, Mart 2020'den 26 Kasım 2020'deki UEFA Avrupa Ligi'ndeki Ludogorets Razgrad maçına kadar sakatlıklar nedeniyle forma şansı bulamadı.

 

Tanganga, İngiltere'nin 16, 17, 18, 19 ve 20 yaş altı takımlarında forma giydi.

En Son Haberler Tümü

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.