Yükleniyor...

PREMİER LİG

Chelsea Thomas Tuchel'in sözleşmesini uzattı

04 Haziran 2021 Cum 15:48 9380

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'de, devre arasında Frank Lampard'ın yerine geçen Alman teknik adam Thomas Tuchel ile 1,5 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Takıma geldiği günden bu yana Maviler'in havasını değiştiren ve takımı ligde 4. sıraya getirerek Şampiyonlar Ligi bileti almasını sağlayan 47 yaşındaki başarılı teknik adam, bununla da yetinmeyerek bir de Manchester City'yi Şampiyonlar Ligi finalinde mağlup ederek kupayı müzeye getirmişti. 

 

İngiliz ekibi, bu başarıların ardından 1 yıllık daha sözlemeşi bulunan Tuchel'in kontratını 2024 yılına kadar uzatma kararı aldı. 

 

Kulüp , resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

 

Şampiyonlar Ligi zaferinin ardından Thomas Tuchel'in sözleşmesinin 2 yıl daha uzatıldığını açıklıyoruz. Coach, Ocak ayında görevi devraldı ve Premier Lig sıralamasında takımın dördüncü sıraya yükselmesini sağladı. Bu sezonki sıralama neticesinde 2021/22 sezonu için Şampiyonlar Ligi'ndeki yerimizi garantiledi.

 

Tuchel yönetimindeki Chelsea, FA Cup'ta finalde Leicester'a tek golle kaybetse de final oynadı. Bundan 2 hafta sonra da Porto'da etkileyici bir oyunla Manchester City'yi mağlup ederek kupayı ele geçirdi.

 

"CHELSEA'NİN PARÇASI OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUM"

 

Tuchel, sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili olarak, "Sözleşmenin yenilenmesi için daha iyi bir fırsat düşünemiyorum. Deneyim için minnettarım ve Chelsea ailesinin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Gelecekte çok şey yaşayacağız ve bir sonraki adımlarımızı hırs ve beklentiyle dört gözle bekliyoruz." dedi.

En Son Haberler Tümü

Galatasaray

Beşiktaş

Asya Şampiyonlar Ligi

Galatasaray

Cimbom geç açıldı

Fenerbahçe

Beşiktaş

İzleyenleri şaşkına çevirdi

Görüşmeler başladı

Ülke Puanı Sıralaması 2024

EuroLeague

UEFA Konferans Ligi

Trabzonspor

Beşiktaş

TFF açıkladı

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.