Real Madrid'in Belçikalı kalecisi Thibaut Courtois takım arkadaşlarının izinli olduğu günde bireysel olarak antrenman yaptı. Dünya Kupası'nın ardından kısa süre önce tatilini tamamlayan Courtois, yaşadığı sakatlığın ardından çalışmalara erken dönerek yeni sezon hazırlıklarına başladı.
34 yaşındaki file bekçisi, Chelsea döneminde birlikte çalıştığı eflatun-beyazlıların yeni teknik direktörü Jose Mourinho hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.
Mourinho'nun çalışma disiplinine dikkat çeken Courtois "Mourinho çok şey talep eden bir teknik direktör. Disiplin ve bireylerden önce takımı düşünmek onun için çok önemli. Bana göre bunlar kazanmak için gerekli şeyler. Harika bir teknik direktör ve insan olarak da çok ulaşılabilir biri. Her şeyi olduğu gibi söylüyor ve bunu seviyorum. Bence izlememiz gereken yön bu. Chelsea'de birlikteydik ve Premier Lig şampiyonluğunu birlikte kazandık. Onunla ilgili güzel anılarım var. Tekrar onun yönetiminde oynayacak olmaktan mutluyum. Umarım birlikte iyi çalışır ve burada harika yıllar geçiririz." ifadelerini kullandı.
Courtois sakatlığını atlattı
Dünya Kupası sırasında İspanya maçında yaşadığı sakatlığın ardından durumuyla ilgili de bilgi veren Courtois, takıma katılmadan önce bireysel çalışmalar yaparak hazır hale gelmek istediğini söyledi.
Courtois, "Biraz daha erken döndüm çünkü sakatlığım nedeniyle takıma katılmadan önce bireysel antrenman yaparak her şeyin yolunda olduğundan emin olmak istedim. Bugün kaleci antrenmanı yaptım ve kendimi harika hissettim. Antrenmanlara geri döndüğüm için mutluyum. Şahsen şampiyonluklar kazanmak istiyorum. Takım, taraftarlar ve kulüp için yeniden kazanmak önemli. Dünya Kupası ve sakatlığın ardından hızla tam formuma kavuşmak için sabırsızlanıyordum ve bu gerçekleşti. Böylece yarınki antrenmana hazır olabilirim." dedi.
"Yeni oyuncuların adaptasyonu zaman alacak"
Real Madrid kadrosuna katılan yeni oyuncuların takıma uyum sürecine de değinen Courtois, Dünya Kupası'nın bu yıl geç tamamlanmasının teknik ekip açısından işleri zorlaştırdığını söyledi.
Belçikalı kaleci, "Birçok yeni oyuncu var. Bazılarıyla daha önce oynadığımız maçlardan dolayı tanışıyoruz. Ancak Dünya Kupası bu yıl çok geç bitti ve teknik direktörün herkesi kademeli olarak takıma entegre etmesi kolay değil." değerlendirmesinde bulundu.