Yükleniyor...

UEFA KONFERANS LİGİ

Avrupa Konferans Ligi statüsü nasıl?

19 Mayıs 2021 Çrş 08:23 9328

UEFA Konferans Ligi başlıyor. Süper Lig'de sezonu 3. bitiren Fenerbahçe , UEFA’nın yeni kupası Konferans Ligi yerine Avrupa Ligi’ne gidecek. Süper Lig'i 4. sırada bitiren Trabzonspor ve 5. sıradaki Sivasspor ise UEFA'nın yeni organizasyonunda önümüzdeki sezon boy gösterecek. İlk olarak 2021-2022 sezonunda düzenlenecek olan turnuva, daha fazla takımın Avrupa sahnesinde boy göstermesini amaçlıyor. Konferans Ligi haziran ayında eleme maçlarıyla başlayacak. Detayları tam bilinmeyen UEFA Konferans Ligi ile ilgili bilgiler futbolseverler tarafından merak konusu. UEFA Avrupa Konferans Ligi nedir, Süper Lig'den hangi takımlar katılacak? Avrupa Konferans Ligi statüsü nasıl? sorularına yanıt aradık.

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi nedir?

 

UEFA, yeni organizasyonun amacını Avrupa'da daha fazla takımın yer alması olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. 2021-2022 sezonu itibarıyla düzenlenmeye başlayacak Konferans Ligi haziran ayında eleme maçlarıyla başlayacak. Üç ön eleme ve bir play-off turunun ardından 32 takımlı grup aşamasına geçilecek.

 

Avrupa Konferans Ligi statüsü nasıl?

 

Her grupta 4 takım yer alacak ve gruplarını ilk sırada bitiren 8 takım son 16 turuna yükselecek. Gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takım ile UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını üçüncü sırada bitiren 8 takım arasında eleme turu oynanacak. Burada tur atlayan takımlar son 16 turuna adını yazdıracak.

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne Süper Lig'den hangi takımlar katılacak?

 

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden ve kupayı müzesine götüren Beşiktaş , dengeleri değiştirdi. Sezonu 3. sırada bitiren Fenerbahçe, UEFA’nın yeni kupası Konferans Ligi yerine Avrupa Ligi’ne gidecek. Kanarya, Avrupa Ligi'ne Play-Off turundan kalacak ve buradaki rakibini geçerse gruplara yükselecek.

 

Trabzonspor, Konferans Ligi’nde 1 ön eleme az oynayacak, Sivasspor ise Kupa 3’e katılarak Avrupa’da boy gösterecek.

 

Beşiktaş kazandı, Sivasspor bileti kaptı

 

Türkiye Kupası finalini Beşiktaş kazandı, Süper Lig'de sezonu 5. sırada bitiren Sivasspor, gelecek sezon Avrupa'da Konferans Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı. Ayrıca Avrupa Ligi Play-Off'unu Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi 3. ön eleme turunu Trabzonspor ve Konferans Ligi için 2. ön eleme turunu da Sivasspor oynayacak.

 

UEFA Konferans Ligi kazanan takımın ödülü ne?

 

5-12 Ağustos tarihlerinde ilk maçları oynanacak olan UEFA Konferans Ligi'ni kazanan takım bir sonraki sezonda UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılmaya hak kazanacak.

En Son Haberler Tümü

Kanarya ağır yaralı

Rams Park'ta rekorların gecesi

Üst üste 2. kez şampiyon

Tarihhi çöküş

Başakşehir'in Avrupa inadı sürüyor

Süper Lig'in eski ekibi Amatör Lig'e düştü

İtalyan basının iddiası!

3 puan 2 golle

Kritik eşikteki Konyaspor'a büyük darbe

Süper Lig'e veda etti

Kötü seri son buldu

Avrupa'ya veda ettik

Ülke Puanı Sıralaması 2024

Konferans Ligi

Galatasaray

Copyright © 2019, spordb.com | Tüm hakları Spordb.com'a aittir. İzinsiz olarak hiçbir içerik kopyalanamaz ve dağıtılamaz.